48 sociale huurappartementen naar gasloos Overdie Alkmaar

Verduurzaming van 48 jaren-zestig-flats in opdracht van Woningcorporatie Woonwaard.

BAM Wonen heeft in opdracht van woningcorporatie Woonwaard een verduurzaming van twee flats in de Overdie buurt in Alkmaar gerealiseerd. Tijdens de verduurzamingswerkzaamheden zijn 48 appartementen uit de jaren zestig gasloos gemaakt. Het gaat om sociale huurwoningen gelegen aan de Koelmalaan en de Reinaertlaan in Alkmaar.
 
Comfortabel in een geheel verduurzaamde woning
Deze transformatie heeft de woningen in Alkmaar energiezuinig en gasloos gemaakt. De gevels en daken zijn zeer goed geïsoleerd. Het nieuwe ventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt voor schone en gezonde lucht in de woning. Met zonnepanelen op het dak wekken de gebouwen bovendien vanaf nu zelf energie op. Het bijzondere aan dit project is dat de zonnepanelen aangesloten zijn op de individuele woningen. AHierdoor hebben de woningen het zeer zuinige energielabel A++.
 
Levensloopbestendig
Bewoners genieten niet alleen van een energiezuinige en gasloze woning, beide gebouwen hebben ook een lift gekregen waardoor de woningen voor een bredere groep toegankelijk is geworden. Ook de galerijvloer is verhoogd om de toegang tot de woningen te verbeteren en zijn er nieuwe hekken aan de galerij- en balkonzijde geplaatst. Ook komen de bewoners vanaf nu binnen via een nieuwe entree en nieuwe eigen voordeur welke zelf gekozen is. Hiermee heeft BAM Wonen de top 5 wensen van bewoners gerealiseerd.