48 sociale huurappartementen naar gasloos Overdie Alkmaar

Verduurzaming van 48 jaren-zestig-flats in opdracht van Woningcorporatie Woonwaard.

BAM Wonen realiseert in opdracht van woningcorporatie Woonwaard een verduurzaming van twee flats in de Overdie buurt in Alkmaar. Tijdens de verduurzamingswerkzaamheden worden 48 appartementen uit de jaren zestig gasloos gemaakt. Het gaat om sociale huurwoningen gelegen aan de Koelmalaan en de Reinaertlaan in Alkmaar.
 
Comfortabel in een geheel verduurzaamde woning
Deze transformatie maakt de woningen in Alkmaar energiezuinig en gasloos. De gevels en daken worden zeer goed geïsoleerd. Het nieuwe ventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt voor schone en gezonde lucht in de woning. Met zonnepanelen op het dak wekken de gebouwen bovendien zelf energie op. Bijzonder bij dit project is dat de zonnepanelen aangesloten zijn op de individuele woningen. Als alle woningverbeteringen zijn doorgevoerd, hebben de woningen het zeer zuinige energielabel A++.
 
Levensloopbestendig
Bewoners genieten straks niet alleen van een energiezuinige en gasloze woning, beide gebouwen krijgen een lift waardoor de woningen voor een bredere groep toegankelijk wordt. Ook de galerijvloer wordt verhoogd om de toegang tot de woningen te verbeteren en komen er nieuwe hekken aan de galerij- en balkonzijde. Na de opknapbeurt komen de bewoners binnen via een nieuwe entree en nieuwe eigen voordeur welke zelf gekozen is. Hiermee wordt de top 5 wensen van bewoners gerealiseerd.