48 woningen Bergermeer in Alkmaar

Energielabel A in Alkmaar: 48 huurwoningen in de wijk Bergermeer worden verduurzaamd en toekomstbestendig gemaakt

De rijwoningen, die gebouwd zijn in de jaren zeventig, zijn gelegen aan de Bachlaan, Beethovensingel, Debussystraat en Haydnlaan en worden verduurzaamd van energielabel D naar A. Daarnaast worden de woningen voorzien van onderhoudswerkzaamheden. Op die manier zijn de woningen duurzaam en klaar voor de toekomst.

Verduurzamingswerkzaamheden

Momenteel gaat er veel warmte van de woningen verloren, doordat slechte isolatie ontbreekt. Om minder warmte verloren te laten gaan, gaat BAM de spouwmuren, het dak en de kruipruimte isoleren. Tevens wordt al het bestaande glas vervangen door HR++ glas en wordt de voordeur vervangen door een beter isolerende voordeur. Omdat het belangrijk is om bij een geïsoleerde woning goed te ventileren, wordt het mechanische ventilatiesysteem vervangen en worden de bestaande ventilatiekanalen gereinigd. Bovendien gaan de woningen zelf energie opwekken, doordat er zes zonnepanelen op ieder dak worden geplaatst.

Onderhoud

De wijk Bergermeer is na de werkzaamheden niet alleen duurzamer, maar heeft ook een vernieuwde uitstraling. Het metselwerk van de woningen wordt gereinigd, het voegwerk wordt hersteld, het schilderwerk krijgt een opknapbeurt en de woningen worden voorzien van nieuwe dakpannen, dakgoten en regenpijpen.

Veiligheid voorop

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij BAM, zo ook op onze projecten. Daarom worden bij iedere woning rook- en koolstofmonoxidemelders aangebracht, wordt er controle uitgevoerd op de gas-, water-, en elektraleidingen en wordt waar nodig de groepenkast vervangen.