48 woningen Klein Where fase 2

Klein Where is een kleinschalig nieuwbouwproject nabij het centrum van Purmerend. Op dit voormalig bedrijventerrein komen 127 woningen (in 3 fases) in een grote verscheidenheid aan types.

De locatie ligt aan de Purmerweg en wordt aan 3 zijden omsloten door water en ligt ideaal tussen het water van de Where en het groen van het Leeghwaterpark in Purmerend.

De eerste fase van Klein Where bestaat uit 58 woningen en is in december 2017 in aanbouw genomen.  

Nu is het de beurt aan de 2e fase, deze bestaat uit 48 woningen. In deze fase worden 19 rijwoningen van het type De Touwslager, 11 zeer royale rijwoningen type De Brouwer, 7 geschakelde dijkwoningen type De Zeilmaker, een twee-onder-één-kap-dijkwoning van het type de Zeilmaker, 8 twee-onder-één-kap-woningen van het type de Watermolen en 1 wel heel bijzondere vrijstaande woning type De Beeldhouwer op het mooiste plekje van de wijk gerealiseerd.

De woningen zijn allemaal perfect geïsoleerd en er wordt uitsluitend gebouwd met duurzame materialen. Daarnaast wordt de wijk klimaatbestendig ontworpen. Met het klimaatbestendig ontwikkelen worden de gevolgen van klimaatverandering zoveel mogelijk opgevangen.