48 woningen Welgelegen in Nieuw-Vennep

Verduurzaming en onderhoudswerkzaamheden aan 48 woningen uit de jaren zeventig

BAM Wonen heeft in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance (SAREF) 48 woningen in Nieuw-Vennep verduurzaamd en toekomstbestendig gemaakt. Het gaat om rijwoningen gelegen aan de Westerdreef en Noorderdreef die dateren uit de jaren zeventig. Van mei 2018 tot en met januari 2019 zijn de woningen verduurzaamd van energielabel D naar energielabel A en voorzien van onderhoudswerkzaamheden.

BAM Wonen heeft berekend dat na de verduurzamingswerkzaamheden alle woningen gemiddeld 48.000 m3 minder gas gaan gebruiken. Dit gasgebruik is gereduceerd doordat de kruipruimtes, gevels en daken volledig zijn geïsoleerd, er nieuwe geïsoleerde dakkapellen zijn geplaatst en de woningen zijn voorzien van HR++ beglazing. Bovendien gaan de woningen vanaf heden zelf energie opwekken door middel van de nieuwe zonnepanelen op de daken. De zonnepanelen gaan naar verwachting 55.000 kWh opwekken per jaar op.

Naast de verduurzaming zijn ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd waardoor de wijk een nieuwe, frisse uitstraling heeft gekregen. Het voegwerk in de gevels is hersteld, het metselwerk is gereinigd en er zijn nieuwe dakpannen gelegd. Daarnaast zijn de bestaande kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met HR++ beglazing en zijn nieuwe voordeuren geplaatst waardoor de woningen een nieuwe wit met antraciet kleurstelling hebben gekregen.