49 koopwoningen Hof van Haag in Den Haag

In de groene Haagse wijk De Uithof ontwikkelt en realiseert BAM Wonen het project ‘Hof van Haag’. Dit nieuwbouwproject omvat 49 woningen en bestaat uit een diversiteit aan luxe, ruime en energiezuinige herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen.

 

De hoogwaardige en energiezuinige herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen hebben een woonoppervlak van circa 160 m2 tot ruim 180 m2, die mede dankzij de ruim opgezette kavels, voldoende plek bieden voor het hele gezin. Met diverse mogelijkheden om de woning uit te breiden en de indeling optimaal te laten aansluiten bij de woonwensen. De woningen uit de BAM Wooncollectie krijgen een centraal verwarmingssysteem door middel van een lucht-water warmtepomp. Daarnaast wordt er ook vloerverwarming en zonnepanelen geplaatst.

Alle voortuinen zijn minimaal vijf meter diep en afhankelijk van het woningtype hebben ze één of twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Een aantal woningtypen heeft een berging in de achtertuin of een garage. Sommige woningen grenzen met de achtertuin aan het water. Hof van Haag kent een grote diversiteit.

De Uithof is een groene, ruim opgezette en waterrijke woonomgeving aan de zuidwestelijke rand van Den Haag, gelegen in de groene buffer op de grens van de stad en het dorpse karakter van het Westland. Deze ligging (tussen stad en strand, waar stedelijke schwung, natuur en dorpse gezelligheid elkaar ontmoeten) is een belangrijke karakteristieke eigenschap van Hof van Haag.

Het woord Hof is niet zomaar gekozen: wonen in Hof van Haag voelt straks als wonen in de groene achtertuin van Den Haag. Op de plaats waar nu de Haagse wijk De Uithof is gelegen, bevond zich lang geleden de buitenplaats (oftewel een buitenhof) van een cisterciënzer abdij voor nonnen. De abdij en de buitenhof zijn lang geleden verdwenen, maar wat blijft op deze prachtige locatie zijn het gevoel van ruimte, buiten en rust wat bewoners van Hof van Haag straks zullen ervaren.