50 appartementen Heidehof in Zeist

Ontwikkeling en realisatie van 50 huurappartementen met gesloten (halfverdiept) parkeerplaats in "Bosgaarde" in de wijk Kerckebosch.

Het project Heidehof is in opdracht van woningcorporatie Woongoed Zeist (voorheen Seyster Veste) ontwikkeld en gerealiseerd. Heidehof is ontworpen door Hans Been architecten en bestaat uit vier tot vijf woonlagen met een portiek. De appartementen hebben een oppervlakte van 80 m² en 92 m² GBO en voldoet aan de wensen en eisen van Woongoed Zeist. De appartementen zijn ontwikkeld op basis van de referentieappartementen van BAM Wonen Nieuwbouw Concepten. Naast dit project zijn er ook in "De Boswachterij" 10 grondgebonden huurwoningen gerealiseerd in opdracht van Woongoed Zeist.

Conceptueel bouwen
Heidehof is ontwikkeld met Nieuwbouw Concepten en laat de grote mogelijkheden binnen het concept zien. De balkons zijn bijvoorbeeld anders uitgevoerd dan in de basisreferentie. In plaats van doorlopende prefab betonnen balkons op consoles zijn hier individuele balkons gerealiseerd die deels binnen de gevellijn liggen. De samenwerking met co-makers vanaf initiatieffase is hierin onmisbaar geweest. Daarnaast heeft de inzet van BAM Advies & Engineering, en de professionele organisatie van Nieuwbouw Concepten dit project tot een succes gemaakt.

Duurzaamheid
De wijk Kerckebosch is een duurzame wijk in aanbouw, wat steeds vaker wordt gezien als voorbeeld van duurzaamheid voor andere woonwijken in Nederland. Ook de appartementen in deze nieuwe wijk voldoen aan de gestelde duurzaamheidseisen. Een aantal maatregelen hiervoor zijn de 144 zonnepanelen op het dak van het appartementencomplex, energetisch hoogwaardige isolatie schil, drielaags isolatieglas, het toepassen van onderhoudsvrije materialen. Door deze maatregelen zijn de appartementen energiezuinig en wordt er een EPC waarde van 0,6 behaald. Het GPR gemiddelde van de appartementen is 7,9. De GPR op het gebied van energie is 7,2.

Doordat het project in een groene omgeving is gerealiseerd, waren er voor de flora en fauna een aantal eisen gesteld vanuit de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM). Zoals het afschermen van de algemene verlichting voor eekhoorns en het werken onder een ecologisch werkprotocol.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld, Grondgebonden
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Corporatie

Plaats
Zeist


Opdrachtgever
Woongoed Zeist


Architect
Hans Been


Aantal huurwoningen
50 (+10)


Start werkzaamheden
April 2015


Opleverdatum
Juni 2016


GPR Waarde
7,9

Deel op social media