51 gasloze en energieneutrale woningen Het Larense Veld in Almere Haven

Het project het Larense Veld ligt in de nieuwe wijk De Velden tussen het natuurgebied Kromslootpark en de bossen van Almere, met het weerwater en het Gooimeer op steenworp afstand.

De 51 te realiseren grondgebonden woningen worden in een intiem hofje gebouwd en bestaan uit 16 twee-onder-een-kapwoningen en 35 rijwoningen na ontwerp van Schippers Architechten.

Wij dragen met dit project bij aan de duurzaamheidseisen van de gemeente Almere en de opdrachtgever, ontwikkelcombinatie VOF De Vijfde Stad, een samenwerking van AM en Ballast Nedam Development. Alle woningen worden zonder gasaansluiting gerealiseerd. Daarnaast worden de woningen energieneutraal gebouwd met een EPC van 0,0 wat lager is dan de eis van het bouwbesluit (≤ 0,4). Bovendien kunnen enkele woningen, afhankelijk van de ligging, verder worden verduurzaamd naar een NOM woning.

Er zullen 8 koppels, dus 16 twee-onder-een kapwoningen worden gebouwd, waarbij de oppervlakte varieert van 150 tot 170m2. De kavelgrootte ligt rond de 250m2. Iedere woning is circa 6 meter breed en beschikt over een parkeerplaats voor de auto op eigen terrein.

De rijwoningen liggen in kleine groepjes rond een groen binnenterrein. De 27 B-typen zijn ca. 6 meter breed. Op de rij aan de westzijde liggen de C-en D types met een beukmaat van respectievelijk 5,4 en 5,7 meter. Het woonoppervlak varieert  tussen de 130 en 160m2. De kavelgrootte ligt rond de 150m2.

Bij het project Larense Veld hebben de kopers voor het eerst kennis kunnen maken met Homestudios. In Homestudios in Utrecht kunnen de bewoners terecht voor inspiratie, projectaanpassingen en meer informatie over mogelijkheden van sanitair en keukensamenstelling. Maar ook voor het afwerken van de wanden, vloeren, trappen en het inrichten van de woning met meubilair, verlichting, demotica etc. Zo zijn de bewoners begeleid naar hun persoonlijke Thuis en is de woning helemaal klaar bij oplevering.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Energieneutraal
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Almere


Opdrachtgever
VOF De Vijfde Stad (AM en Ballast Nedam)


Architect
Schippers Architecten BNA


Start bouwdatum
November 2018


Opleverdatum
Augustus 2019


Aantal huurwoningen
0


Aantal koopwoningen
51


EPC
0


Bouwsom
€ 8.580.000,-


Deel op social media