51 Rijwoningen, appartementen en commerciële ruimten De Zeven Gevels in Woerden

De Zeven Gevels ligt midden in het historische centrum van Woerden aan het Plantsoen met uitzicht op het water en de groene oevers van de Singel. Het Plantsoen bevindt zich net binnen de Singel en maakt daarmee deel uit van het historische centrum.

Het project bestaat uit vijf eengezinswoningen aan de Hoge Walstraat en vier herenhuizen en 42 appartementen aan het Plantsoen. De appartementen variëren van twee-, drie- en vierkamerappartementen tot en met een penthouse. De appartementen zijn voorzien van een buitenruimte en een privéparkeerplaats op het afgesloten binnenterrein.

Wat het project uniek maakt, is dat de woningen in De Zeven Gevels, ook al liggen zij in het stadscentrum, over een geheel vrij uitzicht beschikken. Vanuit de woning of het appartement kijken de bewoners op het water en de groene oevers van de Singel, het Plantsoen en het achterliggende voormalige exercitieveld.
De projectnaam ‘De Zeven Gevels’ is ontstaan aangezien het plan een aaneengesloten gebouw is, waarbinnen de verschillende woningtypen duidelijk te onderscheiden zijn door de diverse speels gevormde gevels. Elk woningtype heeft een eigen ‘voorkant’.

Een belangrijk uitgangspunt voor de woningen aan het Plantsoen is dat zij ‘Woerden waardig’ zijn. Dat wil zeggen dat in de architectuur rekening is gehouden met de sfeer van Woerden, de historische omgeving en de omliggende bebouwing. De architectuur van De Zeven Gevels is onder meer geïnspireerd op het nabijgelegen kasteel en de voormalige kaaspakhuizen. De gevels zijn de blikvangers van het plan, met elk hun eigen karakteristieken.