51 woningen Gashouderskwartier Arnhem

De wijk Gashouderkwartier is een ontwikkeling van BPD. BAM Wonen realiseert in de 2e fase van dit plan 40 koopwoningen en 11 huurwoningen.

Een knipoog naar het verleden
In het Gashouderskwartier stond vroeger de gasfabriek met bijbehorende gashouders. Het centrale plein heet daarom het Gashoudersplein. OpZoom architecten heeft in de gevels van de nieuwe woningen elementen terug laten komen die verwijzen naar de typerende constructieve stalen kruizen van de fabriek. Daarmee knipoogt de sfeer van deze nieuwe wijk naar het oorspronkelijke industriële gebied.

gashouderkwartier 3

Wonen in het Gashouderskwartier 
Als onderdeel van Nieuwe Kadekwartier ontwikkelt BPD de nieuwe wijk Gashouderskwartier, naast de reeds gerealiseerde wijk Fluvium. Tussen de  Westervoortsedijk en Van Oldenbarneveldtstraat komen 186 nieuwbouwwoningen, waarvan 71 koopwoningen en de rest zijn verschillende soorten huurwoningen. Zo wordt Gashouderskwartier een plek voor iedereen in een nieuw stukje Arnhem. BAM Wonen realiseert in in fase 2 van dit plan 40 koopwoningen en 11 huurwoningen.

Homestudios
In Homestudios in Utrecht kunnen de kopers terecht voor inspiratie, projectaanpassingen en meer informatie over mogelijkheden van sanitair en keukensamenstelling. Maar ook voor het afwerken van de wanden, vloeren, trappen en het inrichten van de woning met meubilair, verlichting en onder andere demotica. Zo worden de toekomstige bewoners begeleid naar hun persoonlijke Thuis en is de woning helemaal klaar bij oplevering.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
Conceptuele bouw, Maatwerk
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Arhnem


Opdrachtgever
BPD Ontwikkeling B.V.
BPD Woonfonds


Architect
OpZoom


Aantal koopwoningen
40


Aantal huurwoningen
11


Start werkzaamheden
2022


Opleverdatum
2023


 

Deel op social media