52 woningen De Bootman en De Kuiper in Alkmaar

Een woonkamer met uitzicht op het Noordhollands Kanaal, terwijl in de verte de contouren van het Accijnstorentje zichtbaar zijn.

Of heeft u liever een uitzicht of een terras aan de gracht. Geen utopie maar werkelijkheid. De verschillende woningtypen in Schelphoek bieden u de mogelijkheid om een woning te vinden die past bij uw wensen en situatie. De doorgetrokken gracht geeft Schelphoek ouderwets elan in een nieuwe setting, terwijl de nieuwe passantenhaven aan de rand van de wijk voor levendigheid zorgt.

De Bootman en De Kuiper

Het plan Schelphoek bestaat uit verschillende fasen. “De Bootman” en “De Kuiper” is de 1e fase en bestaat uit 52 eengezinswoningen die bestaan uit diverse types met parkeervoorzieningen. Deze woningen zijn weer onderverdeeld in drie types: ‘waterwoningen’, ‘terraswoningen’ en ‘grachtwoningen’. Bij de opzet van de nieuwe woonwijk is rekening gehouden met de geschiedenis van het gebied. Zo keert de karakteristieke Oude Gracht met een breedte van 10 meter, die vroeger door Schelphoek liep, terug in de wijk. Een mooie toevoeging voor bewoners die altijd al aan een gracht hebben willen wonen.