53 appartementen De Leeuwerik in Alphen aan den Rijn

BAM Wonen heeft in opdracht van Woonforte 53 appartementen voor de verhuur gerealiseerd in Alphen aan den Rijn.

De Leeuwerik is de tweede fase van het eerder gerealiseerde wooncomplex De Nachtegaal aan de Koolmeestraat. De 39 woningen voor de sociale verhuur en de overige veertien woningen voor mantelzorg en middeninkomens zijn inmiddels verhuurd.

Woonforte biedt mensen met een laag inkomen een thuis in Alphen aan den Rijn. Het woongebouw heeft 53 twee-, drie- en vierkamerwoningen met  uitzicht op de Kromme Aa. Elke woning is voorzien van een ruime badkamer, apart toilet en een balkon.  De woningen variëren in oppervlakte van 69m2 tot 113 m2.  Elke woning heeft een fietsenberging. De Leeuwerik heeft een overdekte parkeervoorziening op de begane grond.  De bewoners kijken uit op de Kromme Aar en de gemeenschappelijke tuin van De Leeuwerik en De Nachtegaal.

Woonforte biedt ook een unieke kans voor mantelzorg in De Leeuwerik. Mensen die bij elkaar willen wonen om makkelijker voor elkaar te kunnen zorgen, kregen voorrang. Vorig jaar deed Woonforte een oproep aan geïnteresseerden. Woonforte heeft negen huishoudens geselecteerd die straks dicht bij elkaar kunnen wonen en toch apart. Dat maakt de zorg een beetje lichter en makkelijker.

Het gebouw De Leeuwerik is onderdeel van de stadsvernieuwing in Lage Zijde in Alphen aan den Rijn.