53 woningen Platanenhof in Zeist

Eigen ontwikkeling van een nieuwe woonwijk in Zeist. De wijk wordt ook wel een tuindorp genoemd en is onderverdeeld in 7 starterswoningen, 24 gezinswoningen, 16 herenhuizen en 6 seniorenwoningen.

Platanenhof is een nieuwe wijk in Zeist, ook wel Tuindorp genoemd. Prachtig wonen in het groen en toch dicht bij de stad: Platanenhof biedt het beste van twee werelden. De wijk bestaat uit 53 woningen, onderverdeeld in 7 starterswoningen, 24 gezinswoningen, 16 herenhuizen en 6 seniorenwoningen. Maar wat het project echt bijzonder maakt, is dat de kopers de ruimte hadden om niet alleen het huis, maar ook de tuin en de wijk naar eigen hand te zetten door middel van co-creatie.

Platanenhof 2

BAM Wonen heeft de grond voor het project ‘Platanenhof’ verworven van diverse particuliere partijen en vervolgens in nauw overleg met de gemeente, (potentiële) kopers en andere stakeholders het project voor eigen rekening en risico ontwikkeld, verkocht en gebouwd. 

In het voortraject is De Wijde Blik, een communicatieadviesbureau, aangehaakt om BAM Wonen te ondersteunen bij de communicatie rondom de co-creatie. De stijlvolle klassieke woningen zijn ontworpen door architectenbureau Mulleners en Mulleners. Aangezien Platanenhof als tuindorp is ontworpen, was er als ambitie om alle tuinen, groenzones en bestrating op een hoog niveau af te werken en visueel bij elkaar te laten passen. Hiervoor is tuinarchitect Dick Beijer ingeschakeld.

In het najaar van 2013 heeft BAM Wonen, samen met de architecten, geïnteresseerde kopers bij elkaar geroepen om mee te denken over de ontwikkeling van de woningen. Door deze drie bijeenkomsten ontstond er al vroeg een beeld van de belangstelling en de wensen. De uitkomsten van de sessies zijn gebruikt als input om opties uit te werken, zoals bijvoorbeeld het uitwerken van erkers en indelingen van de voortuinen. 

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Eigen ontwikkeling

Plaats
Zeist


Opdrachtgever
BAM Wonen


Architect
Mulleners & Mulleners architecten


Aantal koopwoningen
53


Start werkzaamheden
Mei 2015


Opleverdatum
Mei 2016

Deel op social media