54 appartementen en vier penthouses Willem Witsen Wonen in Den Haag

Op een toplocatie in het statige Haagse Benoordenhout heeft BAM Wonen het voormalige kantoorpand aan het Willem Witsenplein in Den Haag naar 54 appartementen en vier penthouses getransformeerd. In dit unieke pand was vroeger de Octrooiraad gevestigd en valt onder beschermd stadsgezicht.  

In totaal zijn er 54 appartementen (van 77 m2 tot 250 m2) en vier penthouses (van 196 m2 tot 226 m2) ontwikkeld. Het pand uit 1933 heeft straks zeven bouwlagen, vijf entrees met elk een eigen portiek waarin een lift en trappenhuis wordt gerealiseerd. De nieuwe achtergevel wordt ingepast in de architectuur en maakt het mogelijk dat hier royale buitenruimtes op de zonzijde worden gerealiseerd. Daarnaast is er bij de afwerking veel aandacht voor luxe en details en bieden de woningen comfortabele extra’s zoals ruime individuele bergingen, gemeenschappelijke en goed bereikbare fietsenbergingen. Aan de achterzijde van het pand is er parkeergelegenheid voor de bewoners en een mooie binnentuin.

Het Willem Witsenplein ligt midden in het mooie Benoordenhout, een goed verzorgde jaren ’30 wijk met veel groen vlakbij Landgoed Clingendael, het exclusieve winkelgebied Hoytemaplein en het centrum van de stad. Benoordenhout is niet voor niets een van de meest geliefde wijken van Den Haag.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Transformatie
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Ontwikkelaar

Plaats 
Den Haag


Opdrachtgever
VOF Willem Witsen


Oplevering
2019


Aantal koopwoningen
58


Bijzonderheden
Binnenstedelijke bouwplaats


Deel op social media