55 appartementen Boschdijk Eindhoven

Onderhoud en energetische maatregelen aan een complex met huurwoningen uit de jaren tachtig.

BAM Wonen heeft 55 appartementen aan de Boschdijk in Eindhoven verduurzaamd in opdracht van PATRIZIA. Het gaat om een complex dat gedateerd is uit 1980. Door het toepassen van de verduurzamingsmaatregelen zijn de woningen van het onzuinige energielabel E naar het zuinige energielabel A gegaan.

Energetische verbeteringen

BAM Wonen heeft naast het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden energetische verbeteringen toegepast op dit project. Door deze verduurzamingsmaatregelen gaat het gehele complex gemiddeld 18.000 m3 aan gas besparen per jaar. De appartementen zijn onder andere voorzien van een nieuw individueel ventilatiesysteem, HR++ glas en dakisolatie. Bovendien is het complex voorzien van nieuw schilderwerk in de kleurstelling antraciet. Hierdoor heeft het gebouw een moderne uitstraling gekregen. 

Tevreden bewoners

Voor bewoners resulteert de verduurzaming in een comfortabele woning die behaaglijk warm is en een besparing op hun energierekening. Een bewoonster vertelt: “De werkzaamheden zijn mij 100% meegevallen en ik ben blij met het eindresultaat. Mijn woning voelt nu een stuk prettiger aan.”