56 woningen Antoniuskwartier fase 1 in Utrecht

Op het voormalig St. Antonius Ziekenhuis zijn 56 eengezinswoningen gerealiseerd voor de koopsector.

In opdracht van projectontwikkelaar Timpaan wordt de locatie van het voormalige St. Antonius Ziekenhuis in Overvecht in twee fasen getransformeerd naar een zeer aantrekkelijk woongebied, waarin totaal 207 woningen worden ontwikkelt. De eerste fase bestaat uit 56 eengezinswoningen en de tweede fase uit 151 eengezinswoningen (waarvan 121 koopwoningen). De woningen van de eerste fase zijn gerealiseerd op de locatie van het zusterhuis in de subwijk ‘Vechtzoom-Zuid’.  

 antoniuskwartier 1

Wonen in het groen 

Voor de stedenbouw en architectuurstijl was woonbebouwing in een groene setting het uitgangspunt. Het landschap van het Vechtzoompark is hierbij het uitgangspunt, wat een landschappelijke structuur met ecologische en recreatieve betekenis heeft voor de stad en de regio. Naast de realisatie van een aantrekkelijk groen woongebied, sluit de wijk door de juiste inrichting beter aan op het Vechtzoompark. Het nieuwe wijkje bestaat uit twee buurtjes met eenzelfde opzet en bebouwingstypologie, gescheiden door een centrale open ruimte met veel waardevolle volwassen bomen op de plek van de voormalige parkeerplaats van het ziekenhuis. Op de locatie zijn woningen ontwikkeld met een eigen, in de omgeving unieke identiteit. 

De woning 

De 56 koopwoningen bestaan uit eengezinswoningen in jaren 30 architectuur stijl. De koopsommen van de eengezinswoningen varieerde van € 225.000,- tot € 264.500,- vrij op naam. Elke woning is voorzien van een eigen parkeerplaats op een gemeenschappelijk binnenterrein. 

Woonklaar opleveren 

BAM Wonen heeft de koper de mogelijkheid gegeven hun woningen woonklaar op te laten leveren met het unieke BAM Wooncollectie concept van Victor&Wonen. De kopers kunnen op basis van verschillende Woonsferen en Leefwijzen zelf bepalen hoe hun nieuwe huis er uit ziet. Van de plaats van de keuken en de indeling van de kamers tot de kleuren op de wand en wat er op de vloer ligt. Ongeveer de helft van de kopers heeft gekozen voor het gemak van een woonklare woning, waardoor zij direct in de compleet afgewerkte woning konden intrekken.  

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Projectkenmerken
BAM Wooncollectie, Conceptuele bouw
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Utrecht


Opdrachtgever
Timpaan


Architect
Benedict Kraus


Aantal koopwoningen
56


Start werkzaamheden
September 2015


Opleverdatum
September 2016

Deel op social media