57 woningen Kapelse Tuyn in Roermond

In de nieuwe wijk Kapelse Tuyn in historisch Roermond heeft BAM Wonen 57 woningen gerealiseerd.

Kapelse Tuyn is een wijk voor alle leeftijden. Gezinnen, starters en senioren vinden allemaal hun thuis in Kapelse Tuyn.

De woningen

De diversiteit van de architectuur in de directe omgeving was een belangrijke inspiratiebron voor Frans van Dun van Quant Architectuur. Het woningaanbod bestaat uit twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en een vrijstaand geschakelde woning. Van de twee-onder-een-kapwoningen zijn er acht levensloopbestendig met een compleet woonprogramma op de begane grond.

De woningen die zijn gerealiseerd voldoen ruim aan de woonwenzen van deze tijd. Er is genoeg ruimte voor kinderen om buiten te spelen op de speelplekken of in de nabije natuur. Ouderen wonen in een gezellige wijk waar je elkaar kunt ontmoeten en rustig kunt genieten.

BAM Wonen heeft hier, in fases, 29 geschakelde woningen, 19 tweekappers, 1 vrijstaand geschakelde woningen en 8 levensloopbestendige woningen gerealiseerd. 

De omgeving

Kapelse Tuyn is een vriendelijke, kleinschalige buurt waar een brede groep Roermondenaren een ideale woon- en leefomgeving vindt. Kenmerkend voor de opzet is de ruime en groene omgeving met behoud van enkele karakteristieke bomen. Parkeren is deels gesitueerd op eigen terrein en deels in de openbare ruimte. Woonwijk Kapelse Tuyn biedt alles wat wonen en leven aangenaam en comfortabel maakt.

Samenwerking

Kapelse Tuyn ligt op het terrein van de voormalige Grada-fabriek, begrensd door de spoorlijn IJzeren Rijn, Lief-Vrouweveld, Schoolpad en het Oude Kerkhof. Gemeente Roermond, Wonen Zuid en AM zijn in de ontwikkeling gezamenlijk opgetrokken.