58 woningen in Hellevoetsluis

Groot onderhoud en energetische maatregelen voor het verduurzamen van eengezinswoningen uit de jaren zeventig. 

Het project in Hellevoetsluis maakt deel uit van een landelijke ketensamenwerking tussen institutionele belegger MN en BAM Wonen. Sinds 2012 verduurzamen wij de beleggingsportefeuille van MN naar energielabel B; inmiddels ruim 1.200 woningen verspreid over 17 locaties. BAM Wonen verzorgt de communicatie met de bewoners vanaf de ontwikkeling tot en met de serviceperiode.

In Hellevoetsluis zijn 58 huurwoningen aan de Ireneplaats e.o. uit 1974 verduurzaamd van energielabel D/E naar B. Gelijktijdig is het groot onderhoud uitgevoerd. Met het kleurontwerp van Vanschagen Architecten heeft het complex een geheel nieuwe uitstraling gekregen.

BAM Wonen is verantwoordelijk voor een essentieel onderdeel van het project: het behalen van bewonersinstemming voor de verduurzaming van de woning. Bewoners in Hellevoetsluis hebben na de renovatie een maandelijkse besparing op de energierekening van € 30,- waarvan € 18,22 (tussenwoningen) en € 17,90 (hoekwoningen) wordt teruggevraagd middels een huurverhoging.