59 sociale huurwoningen Het Balkon van Maassluis

In opdracht van Maasdelta heeft BAM Wonen 59 sociale huurwoningen in nieuwbouwproject Het Balkon gerealiseerd. De 59 sociale huurwoningen zijn onderverdeeld in 23 conceptuele eengezinswoningen en 36 maatwerk appartementen. 

Het balkon 2

De eengezinswoningen zijn onderverveeld in twaalf driekamer eengezinswoningen en elf vierkamer eengezinswoningen, variërend in oppervlak van 100 m2 tot 107 m2. De conceptuele eengezinswoningen zijn energiezuinig uitgevoerd met een warmtepomp in de bergingen en vloerverwarming.

De 36 driekamer maatwerk appartementen met een variërend woonoppervlak van 70 m2 tot 72 m2 zijn gerealiseerd in een complex met vier woonlagen. Het appartementencomplex heeft een centrale toegang en één lift, elke woning heeft een berging op de begane grond. Bij de appartementen is gekozen voor elektrische verwarming en een elektrisch doorstroomapparaat voor warm water. Alle woningen en appartementen hebben zonnepanelen en WTW Unit. Met dit ventilatiesysteem wordt het binnenklimaat bevorderd. Daarnaast zijn alle woningen en appartementen opgeleverd met een keuken, badkamer en toilet.

Het Balkon van Maasluis wordt ontwikkeld door de Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis. Dit is een combinatie van BPD Ontwikkeling en Maasdelta groep.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld, Grondgebonden
Projectkenmerken
Conceptuele bouw, Maatwerk
Segment
Corporatie, Ontwikkelaar

Plaats
Maassluis


Opdrachtgever
Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis


Architect
MIX Architectuur


Aantal huurwoningen
23 grondgebonden
36 gestapeld


Start werkzaamheden
Q4 2020


Opleverdatum
Q2 2022

Deel op social media