59 sociale huurwoningen in Maassluis

In opdracht van Maasdelta groep bouwt BAM Wonen 59 sociale huurwoningen in nieuwbouwproject Het Balkon. 

Het Balkon omvat 59 sociale huurwoningen; 23 conceptuele eengezinswoningen en 36 maatwerk appartementen. 

De eengezinswoningen zijn onderverveeld in twaalf driekamer eengezinswoningen en elf vierkamer eengezinswoningen, variërend in oppervlak van 100 m2 tot 107 m2. De conceptuele eengezinswoningen worden energiezuinig uitgevoerd met een warmtepomp in de bergingen en vloerverwarming.

De 36 driekamer maatwerk appartementen met een variërend woonoppervlak van 70 m2 tot 72 m2 worden gerealiseerd in een complex met vier woonlagen. Het appartementencomplex heeft een centrale toegang en één lift, elke woning heeft een berging op de begane grond. Bij de appartementen is gekozen voor elektrische verwarming en een elektrisch doorstroomapparaat voor warm water. Alle woningen en appartementen worden voorzien van zonnepanelen en WTW Unit. Met dit ventilatiesysteem wordt het binnenklimaat bevorderd. Daarnaast worden alle woningen en appartementen opgeleverd met een keuken, badkamer en toilet.

Het Balkon van Maasluis wordt ontwikkeld door de Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis. Dit is een combinatie van BPD Ontwikkeling en Maasdelta groep.