596 huurappartementen Change= voor werkende jongeren in Amsterdam Zuidoost

Change= Amsterdam Zuidoost is een appartementengebouw met 596 wooneenheden voor werkende jongeren. Change= ontwikkelt woningen volgens het community-concept “Wonen, werken, leren, leven, zorg en veiligheid” voor werkende jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Naast woningen heeft het gebouw een mooie binnentuin en veel centrale voorzieningen en een onderliggende stalling/parkeergarage.

changes amsterdam

Change= Amsterdam Zuidoost ligt op loopafstand van metro- en treinstation Bijlmer Arena en vlak naast het winkelcentrum De Amsterdamse Poort. Het pand kent veel centrale voorzieningen, zoals een zonnige binnentuin, een sportschool, een fietsenmaker, een Miele wasbar, een home-cooking restaurant en een smart work-center met flexwerkplekken en vergaderruimtes. Ook is er een Digital Media Center en een e-loket voor werk-, gemeente-, en overheidsdiensten. De 596 huurappartementen van circa 37 vierkante meter met een huurprijs van € 592,50 per maand excl. servicekosten voldoen aan de wensen om betaalbare huurwoningen aan te bieden.

Onze generaties veranderen en de behoefte die daarbij hoort verandert mee. De nieuwe generatie van werkende jongvolwassenen zijn opgegroeid in een wereld, waarin het niet bestaan van internet ondenkbaar is en waarin het meer gaat over delen dan over hebben en meer over gebruiken dan over bezitten. Deze generatie is de nieuwe motor van onze economie en juist voor deze groep is huisvesting in de grote steden een groot probleem. Zij moeten vaak meer dan 10 jaar wachten op een geschikte huurwoning, waardoor zij al die tijd niet echt kunnen starten met hun leven. Change= ontwikkelt community-concepten die aansluiten bij de behoeftes van specifieke doelgroepen; zelfstandige woonunits met eigen voorzieningen, in grote steden en een zeer betaalbare huur. Change= voegt daarbij een breed scala van diensten aan toe, zodat de bewoners optimaal de kansen van het leven kunnen benutten. De bouw van de woningen, de commerciële ruimten en de stallingsgarage is in handen van BAM Wonen.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Complexe projecten
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Amsterdam


Opdrachtgever
Change=, Gemeente Amsterdam


Architect
OZ Architecten


Aantal huurwoningen
596


Start werkzaamheden
Februari 2017


Opleverdatum
Maart 2019

Deel op social media