60 woningen De Eilanden van IJsselmonde in Rotterdam

De Eilanden van IJsselmonde is een eigen ontwikkeling van BAM Wonen. Het project is gelegen in de deelgemeente IJsselmonde op Rotterdam-Zuid.

De Eilanden van IJsselmonde bestaat uit drie eilanden waar in totaal zestig woningen zijn gerealiseerd. De aan het water gelegen woningen zijn er in drie typen vanuit de BAM Wooncollectie: twee vrijstaande woningen, 52 twee-onder-één-kap-woningen en zes drie-onder-één-kap-woningen. De woningen zijn ruim opgezet en hebben diverse indelingsvarianten. De zestig woningen zijn onderverdeeld in twee fases. Fase één omvat 37 woningen en fase twee omvat 23 woningen. De twee fases zijn in één bouwstroom gerealiseerd. 

ijsselmonde  1

De woningen zijn onderverdeeld in verschillende typen; woningtype B (110 m2), woningtype C (128 m2) en woningtype D (162 m2). Ze beschikken standaard over een toilet, badkamer met luxe sanitair en tegelwerk tot het plafond. Alle woningen zijn voorzien van energielabel A. 

Vanuit de Eilanden van IJsselmonde heb je alle voorzieningen binnen handbereik. Winkelcentrum Keizerswaard bevindt zich op loopafstand, net als scholen en openbaar vervoersmogelijkheden als bus, tram en trein. Bovendien ben je met de auto razendsnel in Rotterdam Centrum en nabijgelegen uitvalswegen zoals de A15.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Eigen ontwikkeling

Plaats
Rotterdam


Opdrachtgever
BAM Wonen


Architect
Benedict Kraus


Aantal koopwoningen
60


Start werkzaamheden
April 2017


Opleverdatum
Maart 2018

Deel op social media