62 woningen ‘De Buitenhagen’ Schijndel

BAM Wonen realiseert 62 grondgebonden woningen, gerealiseerd over vier fases, in Schijndel.

De woningen

Omringt door groen zijn in De Buitenhagen acht verschillende woningtypes gebouwd. Van een riante vrijstaande woning tot een fraaie twee-onder-een-kapwoning en van een semi-bungalow tot een mooie hoek- of tussenwoning. Ondanks de vele variatie vormen de woningen één geheel. De architectuur heeft enerzijds wat weg van de huizen uit een Amerikaanse wijk en anderszijds verwijst de uitstraling naar de Zweedse architectuur. Hout in combinatie met stenen, fraaie veranda’s aan de voorzijde en wisselende kapvormen geven De Buitenhagen een fijne sfeer.

Het ontwerp

De woningen in De Buitenhagen zijn ontworpen met oog voor detail, kwaliteit en woongenot  en dit komt terug in het materiaalgebruik en het hoge afwerkingsniveau. Door te werken met duurzame materialen worden de huizen met de jaren alleen maar mooier. Ondanks de verschillende uitstralingen en afmetingen zijn alle woningen luxe afgewerkt inclusief een badkamer met luxe sanitair en keuken met inbouwapparatuur. Daarnaast hebben alle woningen een grote tuin.

40 meter hoge blikvanger

De Buitenhagen in Schijndel is door AM ontwikkeld op een bijzondere locatie. De voormalige boomkwekerij heeft zijn sporen op een positieve manier achtergelaten. Het best bewaarde geheim van de Buitenhagen is de Sequoia boom. Niemand weet hoe lang hij er staat en tot voor kort werd hij deels aan zicht onttrokken. Nu is deze prachtige, veertig meter hoge, boom de landmark van De Buitenhagen.