66 woonzorgeenheden De Boomgaerd in Zoetermeer

In opdracht van De Goede Woning heeft BAM Wonen woonzorgcentrum Zalkerbos met 66 eenheden gerealiseerd.

 

Iedere bewoner van De Boomgaerd beschikt over een eigen tweekamerappartement met woonkamer, aparte slaapkamer en badkamer. Daarnaast zijn alle appartementen voorzien van een ruim balkon. Per acht wooneenheden is er een buurtkamer waar bewoners gezamenlijk kunnen vertoeven en eventueel zelf eten kunnen bereiden.

Duurzaamheid was een belangrijk thema bij de realisatie van De Boomgaerd. Zo is het gebouw all-electric en dus zonder gasaansluitingen. Op het dak liggen zonnepanelen en de verwarming vindt plaats met luchtwarmtepompen.

De Boomgaerd ligt in de Zoetermeerse wijk Meerzicht op het voormalige terrein van Kentalis, direct achter de monumentale boerderij De Hooge Woning. Aangrenzend aan De Boomgaerd ligt een schiereiland met een kleine boomgaard. Hier heeft de nieuwe locatie dan ook de naam ‘De Boomgaerd’ aan te danken. BAM Wonen heeft De Boomgaerd met de betrokken partijen ontwikkeld en gerealiseerd. Inbo Architecten heeft het ontwerp gemaakt. De eigenaar/verhuurder van De Boomgaerd is woningcorporatie De Goede Woning. WelThuis, een instelling die woonzorgcentra beheert waar kwetsbare ouderen en chronisch zieken een thuis vinden, is de gebruiker van het gebouw.