67 appartementen De Weef Helmond

Realisatie van 67 ruime koopappartementen, gesitueerd in het centrum van Helmond in het Burgemeester Geukerspark. Omringd door het groene park, de Aa en de Zuid Willemsvaart, ervaar je hoe het is om stads te wonen met een maximaal gevoel van rust en privacy.

De Gemeente Helmond heeft BAM Wonen de opdracht gegund voor de realisatie van 67 appartementen. De winnende inzending van BAM Wonen is genaamd De Weef en bestaat uit drie, in hoogte verschillende iconische gebouwen. 

Het ontwerp

Het ontwerp is het resultaat van een intense samenwerking tussen VFO architecten, buro Lubbers en BAM Wonen en kenmerkt zich door organische lijnen en veel ruimte voor groen op zowel gevels als daken.  Zo gaan de gebouwen op in het Burgemeester Geukerspark en vice versa. Het appartementencomplex met halfverdiepte parkeerkelder is bestemd voor het midden- en hogere koopsegment, met grote buitenruimtes en toepassing van de nieuwste duurzame technieken.

Luxe appartementen

De Weef bestaat uit 67 koopappartementen, verdeeld over drie gebouwen, variërend van 2, 3 tot 4-kamer appartementen van circa 80 m² tot maar liefst 136 m² tot enkele exclusieve appartementen van circa 145 m² tot 170 m². Eén ding hebben alle woningen gemeen: ze beschikken in de basis over een luxe afwerking en zijn van alle gemakken voorzien. Daarnaast beschikken alle appartementen over riante buitenruimten, een eigen parkeerplaats en extra berging in het souterrain. 

Homestudios

Nieuwe bewoners van De Weef krijgen de mogelijkheid hun appartement compleet woonklaar te laten opleveren via Homestudios by BAM. Homestudios begeleidt iedere koper van een appartement bij elke stap. Met alle informatie en inspiratie die je nodig hebt, met handige online middelen, de juiste specialisten en een inspirerend experience center.  

Planning

In juni 2021 is een aanvang gemaakt met de grondwerkzaamheden zodat na de zomervakantie de mortelschroefpalen kunnen worden aangebracht. BAM zal in circa 3 maanden de ondergrondse stallingsgarage realiseren en vervolgens starten de werkzaamheden voor de appartementen. Naar verwachting zullen in het voorjaar van 2023 de appartementen aan haar bewoners worden opgeleverd. Alle appartementen zijn verkocht.

Centrumperspectief Helmond

Gelijktijdig met de realisatie van de Weef zal in het nieuwe Burgemeester Geukerspark een horecapaviljoen ontwikkeld worden in opdracht van QX Real Estate. Het prachtige en duurzame ontwerp met groen dak gaat tevens op in het park. Appartementencomplex De Weef en het horecapaviljoen komen beiden voort uit het centrumperspectief Helmond en vormen straks een nieuwe trekpleister in het levendige centrum. 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.weefhelmond.nl.