67 appartementen Eerste Helmersstraat in Amsterdam

Onderhoud en energetische maatregelen voor het verduurzamen van flat uit de jaren zestig in de binnenstad.

In opdracht van vermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft BAM Wonen groot onderhoud uitgevoerd aan een woningcomplex in de Amsterdamse Helmersbuurt. Het woningcomplex aan de Eerste Helmersstraat kent veel verschillende woningtypes. De woningen op de vijfde verdieping hebben een dakterras en in 1999 is de voormalige kantoorruimte van het complex verbouwd tot 14 maisonettes en 5 appartementen op de eerste verdieping.

Tegelijkertijd met de onderhoudswerkzaamheden past BAM isolerende maatregelen toe. Veel kozijnen aan de straatzijde worden vervangen en alle beglazing wordt vervangen door HR++ glas. De gevel met verouderd tegelwerk wordt geisoleerd waarna een nieuwe gevelafwerking van steenstrips wordt aangebracht.

De esthetische vernieuwing van het complex is in overleg met Commissie voor Welstand en Monumenten afgestemd op het architectuurbeeld. De betonnen lateien en banden uit het bestaande gevelbeeld worden na isolerende maatregelen afgewerkt met een aluminium beplating. Deze oplossing sluit het best aan op de gewenste uitstraling en brengt de minste overlast met zich mee voor bewoners en omwonenden in de binnenstad van Amsterdam.

Na het groot onderhoud beschikken alle woningen over mechanische ventilatie, voldoet de rookgasafvoer weer aan de huidige wet- en regelgeving en is alle asbest in de gevels gesaneerd. Tijdens de werkzaamheden blijven de bewoners in hun woning wonen. BAM verzorgt de complete bewonerscommunicatie voor Syntrus Achmea.

Projectwebsite