68 appartementen en 23 eengezinswoningen Van der Goesstraat en Van Schuijlenburchstraat in Delft

BAM Wonen heeft 68 sociale huurappartementen, waarvan 53 nul-op-de-meterappartementen, en 23 nul-op-de-meter-eengezinswoningen aan de Van Alkemadestraat en de Van Schuijlenburchstraat gerealiseerd.

De 68 appartementen verdeeld over twee-, drie- en vierkamerappartementen met vloerverwarming zijn energiezuinig, waarvan 53 appartementen zelfs nul-op-de-meter. De woningen zijn goed geïsoleerd, hebben een warmtepomp die gebruik maakt van bodemwarmte waardoor de appartementen gasloos zijn. De voorgevel is op fraaie wijze voorzien van zonnepanelen net als het dak. Oplossingen zoals slimme waterberging, groene erfafscheiding en vleermuiskasten in de gevel maken de duurzame appartementen compleet. De 23 eengezinswoningen zijn eveneens duurzaam en nul-op-de-meter uitgevoerd. 

Alle woningen in de project zijn levensloopbestendig gebouwd. Dit betekent dat huurders - ook als zij minder mobiel zijn - langer zelfstandig kunnen wonen. Daarnaast maken de huurders deel uit van een sociale woonvorm voor en door bewoners. Mensen die het fijn vinden om elkaar te helpen en die een bijdrage willen leveren aan deze gemeenschap. Bijzonder is dat jong en oud, vitaal en kwetsbaar, gezinnen en alleenstaanden niet alleen met elkaar wonen, maar ook naar elkaar omkijken. Voor dit plan is samengewerkt met ouderenzorgpartij Pieter van Foreest en de gemeente Delft.