72 nul-op-de-meter woningen "Groene Campagne" te Roermond

Realisatie van 25 grondgebonden nul-op-de-meter woningen en 8 gestapelde energieneutrale woningen in de wijk 'Breukelen' in Boxtel.

Het project

Woonstichting St. Joseph heeft BAM Wonen geselecteerd voor haar eerste Nul op de Meter project. Aan de Hugenpothstraat te Boxtel zijn inmiddels 25 grondgebonden NOM woningen gerealiseerd. En aan de Hendrika van Haeftenstraat 8 energieneutrale beneden/boven woningen. Het ontwerp van de woningen is van Architectenbureau Croonen Buro 5.

 groene campagne 1

De woningen

Het plan bestaat uit eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen. In deze zogenaamde nultredenwoningen zijn alle voorzieningen op de begane grond aanwezig. Daarnaast worden vier speciale woningen gerealiseerd waar gezinnen en zorgvragers in één woning kunnen wonen en mantelzorg kunnen verlenen én krijgen. De vier speciale woningen hebben eveneens alle voorzieningen op de begane grond zoals een gezamenlijke keuken, woonkamer, een slaapkamer en badkamer. De eerste verdieping bestaat uit meerdere slaapkamers en een extra badkamer. In fase 2 wordt tevens een combinatie van eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen gerealiseerd.

Planning

Fase 1 bestaat uit 41 woningen welke in 2020 zijn opgeleverd. 
Fase 2 bestaat uit 31 woningen en zijn in april 2021 opgeleverd. 

Duurzaamheid

BAM Wonen heeft de woningen als energieneutrale nul-op-de-meterwoningen (NOM) gebouwd. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen, triple glas, balans ventilatie, optimale isolatie en luchtwaterwarmtepomp ten behoeve van verwarming en warmtapwater.

Monitoring en inzicht in energieverbruik

In samenwerking met BAM Energy Systems zijn alle woningen gebouwd volgens de EPV (energieprestatievergoeding)-richtlijnen. Hiermee garandeert BAM dat de woningen vanaf oplevering gedurende een periode van 10 jaar de afgesproken NOM prestaties volgens de EPC richtlijnen zal leveren. De woningen worden op afstand gemonitord via het Benext systeem. Met behulp van dit platform worden de energiestromen en het functioneren van de installaties op afstand gevolgd en toont BAM middels een jaarlijkse rapportage de NOM-energieprestatie waarmee de woningen voldoen aan de EPV-wetgeving.

Iedere bewoner krijgt realtime inzicht in zijn of haar energieverbruik en -opwekking door middel van een webportal.  Via het dashboard wordt inzichtelijk gemaakt hoe de bewoner presteert op het gebied van energieverbruik in relatie tot de beschikbare energiebundel. 

Samenwerking

Wonen Zuid maakt zich al jaren sterk voor een duurzaam woningbezit en kiest daarom bewust voor de bouw van energiezuinige woningen. Naast het belang van duurzame woningbelang hecht Wonen Zuid grote waarde aan de beschikbaarheid van woningen voor meerdere doelgroepen zodat verschillende generaties naast elkaar kunnen wonen en leven.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Energieneutraal, Gasloos, Nul-op-de-meter (NOM)
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Corporatie

Plaats
Roermond


Opdrachtgever
Wonen Zuid


Architect
Croonen Buro 5


Aantal huurwoningen
72


Start werkzaamheden
fase 1 mei 2019 - fase 2 april 2020


Opleverdatum
fase 1 maart 2020 - fase 2 april 2021


Epc
-0,3

Deel op social media