72 nul-op-de-meter woningen "Groene Campagne" te Roermond

In opdracht van woningcorporatie Wonen Zuid realiseert BAM wonen 72 nul-op-de-meter woningen de "Groene Campagne" in Roermond. 

 

Duurzaam wonen in een groene omgeving. Dat wordt mogelijk gemaakt met een gefaseerde bouw van 72 nul op de meter woningen aan de Pastoor Adamsstraat in Roermond. Wonen Zuid maakt zich al jaren sterk voor een duurzaam woningbezit en kiest daarom bewust voor de bouw van energiezuinige woningen. Bouwen aan een duurzame omgeving waarin mensen zich thuis voelen en prettig kunnen leven is een van de speerpunten van BAM Wonen.

De eengezinswoningen hebben een verschillend karakter. Bovendien worden 18 levensloopbestendige woningen gebouwd. Hiermee stimuleert Wonen Zuid dat verschillende generaties naast elkaar kunnen wonen en leven. Daarnaast worden nog vier speciale woningen gerealiseerd waar gezinnen en zorgvragers in één woning kunnen wonen en mantelzorg kunnen verlenen én krijgen.

De ligging maakt de woningen extra uniek

De Pastoor Adamsstraat is rustig gelegen aan de rand van de wijk De Kemp, schuin tegenover het Nonnenbos. Vandaar dat het project de naam de “Groene Campagne” heeft meegekregen. Anderzijds liggen de voorzieningen op loopafstand en is de A73 binnen vijf minuten bereikbaar.

In april van dit jaar is met de bouw gestart. Het is de planning om in de zomer van 2020 de eerste woningen op te leveren.