79 woningen Risdam-Zuid in Hoorn

Verduurzaming en onderhoudswerkzaamheden aan rijwoningen uit de jaren zeventig

BAM Wonen verduurzaamt 79 rijwoningen die gebouwd zijn in de jaren zeventig en voorziet de woningen van het nodige onderhoud. Het gaat om woningen gelegen aan de straten Sjees en Brik. Momenteel zijn de woningen onvoldoende geïsoleerd en hebben een onzuinig energielabel E. Na de verduurzaming verandert dit in energielabel A. Voor bewoners resulteren de verduurzamingswerkzaamheden in een comfortabele woning en lagere energiekosten.

Warm en energiezuinig wonen

De woningen worden verduurzaamd door het aanbrengen van bodemisolatie, het plaatsen van nieuw HR++ glas en het installeren van een nieuwe mechanische ventilatiebox. Bovendien worden de daken van de woningen volledig geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakpannen, dakgoten en dakkapellen. Door het verbeteren van de isolatiewaarde van de woning, gaat er straks minder warmte verloren. Tot slot worden er zonnepanelen op de daken geplaatst, waardoor de woningen straks zelf energie opwekken. Dit draagt bij aan een beter milieu.

Naast de verduurzamingsmaatregelen wordt de wijk opgefrist, aangezien de kozijnen worden geschilderd en waar nodig het voegwerk wordt hersteld.