80 Appartementen Kerckebosch (fase 4) Zeist

Ontwikkeling en Realisatie van 80 sociale huurappartementen in de wijk Kerckbosch. De twee woongebouwen worden deels over een verdiepte parkeerlaag gebouwd en worden ontsloten met een portiek.

De woongebouwen Beukeveste en Berkeveste worden gerealiseerd in Scheg De Hout, een deelgebied binnen de woonwijk Kerckebosch. Deze bijzondere wijk van Zeist is al jaren in ontwikkeling naar een van de meest duurzame woongebieden van Nederland. Bos en heide dringen tussen de scheggen door tot aan de voordeuren van de woningen. Bijzonder is dat hier, naast luxe koopwoningen, sociale huurwoningen worden gebouwd in een gelijkwaardige duurzame architectuur.

Bosrijke omgeving
In dit project krijgen bewoners de kans om veel verbinding te maken met het omliggende bos. De royale 3- en 4-kamerappartementen krijgen een balkon, welke wordt bekleed met houten lamellen. Hierdoor ontstaat intimiteit op deze ruime ‘buitenkamers’. De portiekontsluitingen zorgen daarnaast voor een rijk gevoel, wat ongebruikelijk is bij sociale huurwoningen. Op de parkeerverdieping zijn tevens de bergingen gerealiseerd en de tweede ingang van beide gebouwen. De hoofdingangen bevinden zich op de beganegrond, waar ook een grote indoor fietsenberging te vinden is.

Duurzaam
Het project wordt zonder gasaansluiting gerealiseerd en is zeer energiezuinig. Met name de hoge isolatiewaarde van de schil, gecombineerd met balansventilatie en een douchegoot-wtw zorgen hiervoor. Daarnaast werkt de gebouwvorm met een goede verhouding tussen buitengevel en vloeroppervlak aan een minimale warmtevraag per appartement. Intelligente elektrische radiatoren voorzien in de beperkt benodigde ruimteverwarming en een doorstroomverwarmer regelt warm tapwater. Het energieconcept wordt gecompleteerd door de toepassing van pv-panelen op de daken van de gebouwen, wat ten goede komt aan de energierekening van de huurders.

Eigen karakter
Zowel de buitenkant als de binnenzijde van het gebouw is met veel aandacht voor de bewoners ontworpen. De gebouwen hebben elk hun eigen karakter, maar smelten ook samen met de prachtige omgeving. In een integraal team bestaande uit MIX architectuur, Adviesbureau Crone, BAM A&E en BAM Wonen is gewerkt aan dit winnende project voor woningcorporatie Woongoed Zeist.