81 woningen nul-op-de-meter in Soesterberg

Verduurzaming van sociale huurwoningen naar comfortabele en energiezuinige NOM-woningen in twee fasen als onderdeel van De Stroomversnelling.

In opdracht van woningcorporatie Portaal heeft BAM in 2015 39 nul-op-de-meter-woningen (NOM-woningen) opgeleverd in Soesterberg. Het project maakt deel uit van het landelijke initiatief De Stroomversnelling. De 39 NOM-woningen maken deel uit van de tweede fase. Eerder heeft BAM voor Portaal in Soesterberg al 42 woningen getransformeerd naar NOM-woningen.

De Stroomversnelling is een samenwerking tussen bouwers en woningcorporaties om verouderde woningen comfortabel en zeer energiezuinig te maken: nul op de meter (NOM). De installaties in een NOM-woning zorgen ervoor dat er (over het jaar gezien) net zoveel duurzame energie wordt opwekt als dat er normaliter wordt gebruikt. In Soesterberg zijn nieuwe kant-en-klare gevels incl. drielaags glas tegen de bestaande gevels geplaatst. Over het bestaande dak ligt een nieuw dak met zonnepanalen en de kruipruimte is geisoleerd. De installaties zijn verpakt in de energiemodule die achter de woning staat. Ook keukens, badkamers en toiletten zijn in Soesterberg vernieuwd.