82 appartementen Stationstuin in Barendrecht

BAM Wonen heeft 82 appartementen, verdeeld over drie appartementencomplexen, op de voormalige zwembadlocatie ’t Keerpunt in Barendrecht gerealiseerd. 

Het eerste appartementenblok bestaat uit 23 sociale huurappartementen, het tweede blok uit 30 koopappartementen en het derde blok uit 29 huurappartementen voor de vrije sector. De sociale huurappartementen zijn in opdracht van Stichting Wooncompas gerealiseerd en de vrije sectorappartementen in opdracht van Brookland.

stationstuin 5

Het tweede appartementenblok bestaat uit vijf verdiepingen met dertig koopappartementen, verdeeld over vier verschillende woningtypes variërend in woonoppervlak van 90m2 tot en met 100m2. De driekamerappartementen hebben een vrije indelingsvariant, beschikken over vloerverwarming, een standaard badkamer en toilet. Alle appartementen hebben een ruim balkon of terras en een individuele berging op de begane grond. 

De Stationstuin is gerealiseerd in een groene parkachtige omgeving, vlakbij het centrum van Barendrecht. Alle appartementen hebben energielabel A en worden gasloos opgeleverd. Elk appartement is voorzien van een centraal verwarmingssysteem dat bestaat uit een lucht-water warmtepomp en vloerverwarming. Op het dak van de drie appartementencomplexen zijn zonnepanelen geplaatst voor de elektriciteitsvoorziening van de algemene ruimtes.

Kopers hebben de gelegenheid gehad om een bezoek te brengen aan Homestudios. Dit experience center inspireert en faciliteert toekomstige bewoners om persoonlijk en met gemak van een nieuw huis hun thuis te maken. Samen met een persoonlijke woonadviseur worden persoonlijke voorkeuren besproken, om zo de woning geheel naar wens af te maken.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Belegger, Corporatie, Eigen ontwikkeling

Plaats
Barendrecht


Opdrachtgever
BAM Wonen


Architect
Klunder Architecten


Start werkzaamheden
Q4 2019


Opleverdatum
Q1 2021


Aantal sociale huurappartementen
23


Aantal vrije sector appartementen
29


Aantal koopwoningen
20

Deel op social media