83 appartementen Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom

Ontwikkeling en realisatie van 83 nul-op-de-meter (ready) appartementen voor wooncorporatie Stadlander.

Voor Stadlander heeft BAM wonen twee karakteristieke complexen met in totaal 83 appartementen gerealiseerd. Het project bestaat uit 36 nul-op-de-meter (NOM) en 47 NOM-ready appartementen. Het betreffen duurzame en energiezuinige driekamerwoningen met een moderne en ruimtelijke opzet, ruime balkons die georiënteerd zijn op de zon en uitzicht op een groene omgeving.

Het ontwerp: Duurzaam en levensloopbestendig

De appartementen zijn gerealiseerd op het braakliggende terrein van drie voormalige flats aan de rand van een natuurlijk omgeving. De NOM-ready appartementen zijn zo ontworpen, dat ze op een later moment alsnog volledig NOM gemaakt kunnen worden.

Het project heeft geen gasaansluiting, waardoor ieder appartement voorzien is van een warmtepomp met bodemlussen die voor de verwarming en koeling van het appartement zorgen. Daarnaast wordt het project maximaal voorzien van PV-panelen. Ook is er gekozen voor duurzaam en onderhoudsarm materiaalgebruik, zoals genuanceerde bakstenen, lichtgekleurde puivullingen, kunststof buitenkozijn en halfopen drempelloze balkons.

De woningen hebben een Woonkeur-Plus label en zijn levensloopbestendig uitgevoerd, dat wil zeggen geschikt voor zorg aan huis, drempelloos en nultreden. Hierdoor kunnen mindervalide of mensen met een zorgbehoefte hier prettig zelfstandig wonen.

Samenwerking

BAM Wonen heeft deze 83 woningen samen met Stadlander ontwikkeld, Spring architecten heeft het ontwerp gemaakt en Urban Synergy het binnenterrein ontworpen. Daarnaast biedt BAM Wonen prestatiegarantie en monitort dit interactief met bewoners en Stadlander.