84 woningen La Cour Bleue in Weert

Eigen ontwikkeling van 74 appartementen, 10 stadswoningen en ondergrondse parkeergarage binnen bouwproject La Cour Bleue.

De naam betekent letterlijk 'het blauwe hof' en is een verwijzing naar de Koninklijke Marechaussee die hier vroeger gevestigd was. Het plan is gerealiseerd in het gebied tussen Wilhelminasingel, Driesveldlaan en Wilhelminstraat, naast het stadhuis van Weert.

Het ontwerp

Het plan omvat 36 passageappartementen, 21 torenappartementen, 16 stadsappartementen, 10 stadswoningen, 1 penthouse, enkele commerciële ruimten (bedoeld voor publieke dienstverlening) en een tweelaagse parkeergarage. Waarvan 25 Appartementen zijn bestemd voor de verhuur via Wonen Limburg. 

La Cour Bleue bestaat uit de ontwikkeling van twee plandelen. Het ene plandeel betreft semi-commerciële ruimtes op de begane grond (bedoeld voor publieksgerichte dienstverlening) en appartementen. De comfortabele appartementen zijn gesitueerd aan het Wilhelminaplein. Het andere plandeel betreft stadswoningen gelegen aan een intiem binnenplein en de Wilhelminastraat. 

Het plan bevat een tweelaagse ondergrondse parkeergarage met openbare parkeerplaatsen en een apart stallingsgedeelte voor bewoners van de bovenliggende appartementen.

Een woonomgeving om trots op te zijn!

La Cour Bleue is een woonomgeving waarop de bewoners trots kunnen zijn. Een gezellige en veilige plek, die inspireert tot ontmoetingen en het ontplooien van activiteiten. Wonen aan het hof van La Cour Bleue kenmerkt zich door de kwaliteiten compactheid, veiligheid, zorgeloosheid en verbondenheid.