86 woningen De Melodie in Utrecht

Ontwikkeling en realisatie van 42 riante drielaagse koopwoningen en 44 levensloopbestendige huurappartementen in de wijk Terwijde.

De Melodie is een origineel, karakteristiek plan in de wijk Terwijde met een stedelijke en vriendelijke uitstraling. Het project bestaat uit 42 riante drielaagse eengezinswoningen en 44 levensloopbestendige huurappartementen en is gebouwd aan weerszijden van de basisschool ‘de Jazzsingel’. Iedere woning is individueel herkenbaar door het toepassen van gevarieerde gevels, verschillende kleuren in het metselwerk en het gebruik van traditionele elementen en materialen.

De 44 appartementen zijn verdeeld in twee gebouwen en zijn voorzien van een royaal balkon (8 m²) of een tuin/terras (16 m²). De appartementen zijn levensloopbestendig gemaakt doordat deze rolstoeltoegankelijk zijn, ook het balkon is rolstoeltoegankelijk door de lage drempel. De 42 eengezinswoningen van de Melodie zijn gebouwd op basis van de Nieuwbouw Concepten van BAM Wonen.

De Melodie is uitgevoerd met een EPC van 0,4 en zijn ontworpen voor een lange levensduur en een levensloopbestendig gebruik. Daarnaast zijn er een aantal zwaluwkasten op de appartementen toegepast.

Om de veiligheid rondom de bouwplaats te waarborgen voor met name de basisschool, is de bouwplaats en het schoolplein extra afgeschermd door bouwhekken. Ook is er tijdens de piekuren van de basisschool (het halen en brengen van de kinderen) rekening gehouden met het transport van de bouwmaterialen (middels gecombineerde vrachten) en het parkeren van het bouwplaats personeel.

De appartementen zijn ontwikkeld door BAM Wonen en afgenomen door woningcorporatie Groenwest. Voor de grondgebonden woningen heeft Expo Vastgoed samen met BAM Wonen opgetreden als risicodrager.