90 appartementen voor de verhuur Schans-Watergeus fase 2

In opdracht van Havensteder en als vervolg op fase 1 heeft BAM Wonen 90 huurwoningen gerenoveerd en samengevoegd.

De woningen uit 1911 en zijn door de verduurzamingsmaatregelen van energielabel C/D naar energielabel A gegaan. De maatregelen bestonden onder meer uit het plaatsten van nieuwe houten kozijnen met HR++ beglazing, dakisolatie, een nieuw ventilatiesysteem en een nieuwe hr-ketel. Daarnaast zijn alle woningen voorzien van een nieuwe badkamer, keuken en toilet.

Er zijn acht begane grondwoningen samengevoegd met de eerste verdieping. Door de samenvoeging zijn er negentig woningen met een grote diversiteit gecreëerd. De gevels zijn met de originele elementen en details hersteld, de voordeuren zijn weer teruggeplaatst in de gevellijn en de bergingen zijn uit het straatbeeld verdwenen.

Wat de verduurzaming nog meer bijzonder maakt is de klimaatadaptieve binnentuin. Een collectieve veilige ruimte met een mooie groene inrichting. Onder de tuin ligt een waterberging waarin bij overvloedige regenval het water van de tuin en daken wordt opgevangen van in totaal 1.750 m2. Om te voorkomen dat bij extreme regenval het water niet snel genoeg wegloopt, is een koppeling met het riool gemaakt. De tuin is afsluitbaar met een hek.