90 woningen groot onderhoud Tweebosbuurt in Rotterdam

BAM Wonen verricht in opdracht van Vestia groot onderhoud aan 26 portieketagewoningen aan de Martinus Steijnstraat en 64 portieketagewoningen en 5 bedrijfsruimten aan de Christiaan de Wetstraat, De La Reystraat en Putselaan.

De Tweebosbuurt ligt in de Afrikaanderwijk (Feijenoord) in Rotterdam. BAM Wonen voert woningverbeteringen en onderhoudswerkzaamheden uit aan 90 sociale huurwoningen en 5 bedrijfsruimtes. Dit houdt onder meer in isolerende maatregelen aan gevel en dak waardoor het energielabel van gemiddeld C/D naar A verbetert. Portieken worden opgeknapt, mechanische ventilatie wordt vernieuwd en oude cv-ketels worden vervangen door HR-ketels. Ook het binnenterrein wordt opnieuw ingericht. De woongebouwen krijgen niet alleen een frisse uitstraling, bewoners ervaren straks door de verbeterde isolatie meer wooncomfort.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in bewoonde staat, waarbij BAM Wonen samen met Vestia alles in het werk stelt om de bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen. Er wordt ingezet op intensieve begeleiding.  Zo wordt een rustwoning ingericht waar mensen tijdens het werk aan hun woning kunnen verblijven. Met iedere bewoner worden goede afspraken gemaakt die passen bij hun situatie. Voor beide projecten stemde een ruime meerderheid van de bewoners in met de plannen.