93 eenheden woonzorgcentrum Mussenstraat in Echt

In opdracht van sociale huisvester Nester ontwikkelt en realiseert BAM Wonen voor Zuyderland een woonzorgcentrum met 45 psychogeriatrische eenheden en 48 somatiekkamers, inclusief gemeenschappelijke voorzieningen zoals een restaurant en kantoorruimten. 

echt 4

Het project

BAM Wonen ontwikkelt het woonzorgcentrum Turnkey voor Nester. De appartementen worden vervolgens door Nester verhuurd aan zorginstelling Zuyderland. Het zorggebouw wordt gerealiseerd in het centrum van Echt op de locatie van het oude kantoor van Nester, voormalig Woningvereniging Echt.

Het gebouw is ontworpen door Coonen Architecten uit Echt. De bouwkundige en constructieve uitwerking met behulp van BIM door BAM Advies en Engineering. De bouwtijd van het project betreft zo'n 15 maanden. Het wordt daarmee verwacht te worden opgeleverd in Q2 van 2023.

Samenwerking

Dit project is de start van een langdurige samenwerking tussen BAM Wonen en Nester waarin de partijen afspreken alle nieuwbouw tussen 2020 en 2025 samen te realiseren. Dit zal voornamelijk in de gemeenten Beesel en Echt-Susteren zijn. Door deze verbinding kan beter worden meebewogen met de ontwikkelingen van de markt. Werken met een team, denken als een bedrijf en als één organisatie. Hiermee creëren we meer draagkracht en ruimte voor het inzetten van nieuwe technologie, pilots en experimenten. 

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Corporatie, Zorg

Plaats
Echt


Opdrachtgever
Nester


Architect
Coonen Architecten


Bijzonderheden
93 zorgeenheden


Start werkzaamheden
Q1 2022


Opleverdatum
Q2 2023

Deel op social media