96 zorgwoningen Hofje Wendakker in Heerde

BAM Wonen en Vitaal ZorgVast werken momenteel toe naar de afronding van de bouw van een aantal woonzorggebouwen op het terrein van het huidige Wendhorst in Heerde. Op een deel van het terrein, waar voorheen het verpleeghuis Wendhorst stond, wordt een aantal zorgwoningen gerealiseerd voor in totaal 96 bewoners van Viattence.

Het resterende deel van het terrein is door Viattence verkocht. Hier worden circa 50 woningen voor de particuliere markt gebouwd. Met dit nieuwbouwplan verdwijnt het grote regionale “verpleeghuisinstituut” Wendhorst. Er verrijst een buurt waarin de nieuwe Viattence-huizen aan de Eperweg 33 onderdeel van hun directe omgeving zijn. De visie van Viattence over wonen met zorg sluit naadloos aan op de visie van Vitaal ZorgVast over toekomstbestendig en waardevast vastgoed creëren.

De betrokken partijen - Stichting Viattence, Vitaal ZorgVast, belegger NLII Apollo Zorgvastgoedfonds en BAM - zijn een relatie aangegaan voor de ontwikkeling, financiering, realisatie èn het onderhoud van de zorgwoningen. BAM Wonen bouwt de appartementen waarna NLII Apollo Zorgvastgoedfonds het gebouw afneemt. Viattence huurt de zorgappartementen. Het onderhoud wordt verricht door BAM. Hiervoor is een contract voor een periode van 25 jaar afgesloten.