98 woningen Bloemenbuurt in Eindhoven

BAM Wonen ontwikkelt en realiseert 98 koop- en huurwoningen in Eindhoven.

Sloop en nieuwbouw in de Bloemenbuurt

In de Bloemenbuurt-Zuid in Eindhoven heeft BAM Wonen de woonblokken ‘de Lotus’, ‘De Anjelier’ en ‘de Iris’ ontwikkeld met de besturen van de woonblokken en Domein (nu ‘thuis). Een deel van deze woningen zijn voor de verhuur en een deel voor de verkoop. Voor aanvang van de bouw zijn hier eerst woningen gesloopt. Hier zijn 98 woningen en appartementen met een jaren ’30 architectuurstijl gefaseerd voor terug gekomen. 

CPO

Dit plan is ontwikkeld vanuit een CPO: een team, wat bestaat uit het bestuur ‘Iris’ en ‘Lotus’, woningcorporatie ‘Thuis' als opdrachtgever, Boosten Rats als architect en BAM Wonen als bouwer, welke het project in samenspraak met de eindgebruikers hebben ontwikkeld. Iedere woning werd separaat behandeld en uitgetekend, wat garant staat voor maatwerk op het hoogste niveau.

Omgeving

In deze gewilde wijk wonen starters en gezinnen en hier kun je nog ouderwets op jezelf wonen en tegelijkertijd onderdeel uitmaken van het sociale buurtleven. Vanuit de luwte van de woningen zijn bewoners zo in het stadswandelpark, de kantine van de sportvereniging en de markt in hartje Eindhoven.