98 woningen Prinsenbeek

Verduurzaming van jaren-zeventig-woningen in Prinsenbeek. 

BAM Wonen realiseert een woningverbetering en verduurzaming in de Vaandelstraat, Banierstraat, Vianendreef en Sinopelhof in Prinsenbeek. De woningen, die eigendom zijn van pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) en hun vermogensbeheerder MN, worden door BAM Wonen duurzamer gemaakt en er wordt onderhoud uitgevoerd. Hierdoor gaan de woningen van een onzuinig energielabel D, E of F naar een zuinig energielabel A en een paar huizen B. 

Verduurzamingsmaatregelen
Het gaat om 98 rijwoningen uit de jaren zeventig. De verduurzamingsmaatregelen bestaan uit het vervangen en isoleren van het dak en nieuwe goten en dakramen. Waar nodig wordt de cv-ketel vervangen door een HR-ketel. Ook krijgen de woningen spouwmuurisolatie en wordt enkel glas vervangen door HR++ dubbelglas. Verder worden het ventilatiesysteem en de tochtdichting vervangen en wordt vloerisolatie in de kruipruimte aangebracht. 

Toekomstbestendig onderhoud
Tijdens de verduurzaming worden ook direct onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Schoorstenen worden hersteld, slecht voegwerk vernieuwd en houtrot hersteld. Ook worden de woningen geschilderd. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat de woningen er weer fris uitzien en toekomstbestendig zijn.