99 woningen Bazuinstraat in Maastricht

Groot onderhoud en energetische maatregelen aan 99 sociale huurwoningen in de Bazuinstraat in Maastricht.

BAM Wonen heeft 99 rijwoningen in Maastricht - gelegen aan de Bazuinstraat, Prestantstraat, Spinetlaan en Celestastraat - voorzien van groot onderhoud en heeft energetische verbeteringen aangebracht. Het gaat om naoorlogse woningen die gedateerd zijn uit de jaren vijftig.

Onderhoud

Tijdens het groot onderhoud heeft BAM Wonen bij alle woningen de gevels gereinigd en is het voegwerk hersteld, zijn er nieuwe veiligere voordeuren geplaatst en zijn de oude rode dakpannen vervangen voor nieuwe dakpannen met een antraciete kleurstelling. Door deze onderhoudswerkzaamheden hebben de woningen een nieuwe, frisse uitstraling gekregen en is het straatbeeld iets veranderd. Daarnaast is bij ongeveer de helft van de woningen de badkamer, keuken en toilet vervangen. 

Energetische maatregelen

Bovendien zijn de woningen energetisch verbeterd en van een onzuinig energielabel D/E naar een zuinig energielabel B gegaan. Dit is onder andere gerealiseerd door de gevels te isoleren, nieuwe geïsoleerde dakplaten te plaatsen en het aanbrengen van mechanische ventilatie.

De uitvoering heeft van mei 2017 tot en met januari 2018 plaatsgevonden in bewoonde staat. Bewoners hebben na deze werkzaamheden een veiligere woning, een lagere energierekening en ervaren een behaaglijk wooncomfort.