Centrumplan Sassenheim

Op de hoek van de Hoofdstraat, Concordiastraat en Kastanjelaan in Sassenheim komt de nieuwe vestiging van supermarkt Dirk van den Broek en een ondergrondse parkeerkelder. Boven de supermarkt komen drie woonlagen met 26 appartementen. Op de hoek van de Vaartkade en de Hoofdstraat, komt de nieuwbouw van het tweede blok. Op de begane grond komt een commerciële ruimte met hierboven drie woonlagen met 12 appartementen. Beide blokken worden voorzien van een daktuin waar bewoners kunnen genieten van een groene omgeving. Het parkeerterrein ter hoogte van de Concordiastraat wordt ook opnieuw ingericht.

Het project ligt op een zeer prominente plek in het centrum van Sassenheim. Met de realisatie krijgt het gebied een enorme kwaliteitsimpuls. Daarnaast houdt de realisatie in dat Dirk van den Broek terugkeert naar het centrumgebied en dit zal leiden tot een grotere aantrekkingskracht van het gebied. Het ontwerp – met kenmerkend de hoogwaardige architectuur - is van KVDK architecten BNA uit Noordwijk.

BAM Wonen realiseert in opdracht van Brookland het Centrumplan Sassenheim

Op het dak van de nieuwbouw worden zonnepanelen geplaatst voor de elektriciteitsvoorziening van de commerciële- en algemene ruimtes en appartementen. Daarnaast wordt er duurzaam gekoeld en verwarmd door een warmte-koude-opslag (WKO) installatie. Elk appartement wordt voorzien van vloerverwarming en van een warmte-terug-win-unit (WTW) voor de ventilatie. Dit zorgt met een gebalanceerde ventilatie in elke woning voor een gezond en comfortabel binnen leefklimaat. De driekamerappartementen hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau en zijn onder andere voorzien van een luxe keuken, hoogwaardig sanitair en wand- en vloerafwerking. In de kelder heeft elk appartement een parkeerplaats en op de begane grond heeft elke woning een eigen berging. Beide complexen zijn voorzien van een lift.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Belegger

Plaats
Sassenheim


Opdrachtgever
Brookland Vastgoed


Architect
Korbee van der Kroft Architecten B.V.


Aantal huurwoningen
38


Start werkzaamheden
Februari 2023


Opleverdatum
Q1 2025


EPC
0,641 (combinatiegebouw)
0,808 (combinatiegebouw, blok 2)

Deel op social media