55 woningen Matenhoeve in Apeldoorn

Groot onderhoud en energetische maatregelen voor verduurzamen van huurwoningen uit de jaren zestig.

In samenwerking met Ons Huis heeft BAM Wonen 55 woningen in Apeldoorn verduurzaamd. De woningen gelegen aan de Edelsmidshoeve, Zilversrmidshoeve, Bouwmeesterhoeve en Goudsmidshoeve zijn verduurzaamd van energielabel C naar label B.

De woningen zijn voorzien van HR++ glas, er zijn ventilatieroosters geplaatst en de spouwmuren zijn na-geïsoleerd. Daarnaast zijn bij de hoekwoningen ook de bestaande mechanische ventilatieboxen vervangen door een CO2-gestuurde installatie.

Naast de verduurzaamingswerkzaamheden heeft BAM ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Het schilderwerk van de voor- en achterdeur is gedaan, er zijn tochtprofielen aangebracht op de buitendeuren en het asbest is gesaneerd. Daarnaast zijn bestaande schuiframen vervangen door nieuwe kunstof kozijnen. Bewoners zijn met name erg blij met het vervangen van de schuiframen, aangezien zij hun ramen nu op een 'normale' manier open kunnen maken.

Door deze maatregelen gaan bewoners besparen op hun energierekening en wonen zij in een comfortabele woning. Bovendien zijn de woningen na de werkzaamheden toekomstbestendig.