Groot Onderhoud 36 appartementen Jan Ligthartstraat, Breda

In opdracht van WonenBreburg verduurzamen BAM Wonen en Huybregts Relou tussen 2020 en 2025 circa de helft van de totale verduurzamingsopgave (grootonderhoud) van WonenBrebrug. De 36 woningen aan de Jan Ligthartstraat maken deel uit van deze totale verduurzamingsopgave.

De appartementen bevinden zich aan de Jan Ligthartstraat en Monseigneur Zwijsenstraat in de wijk Heuvel in Breda. De Heuvel is een groene woonwijk ten zuidwesten van het centrum van Breda en één van de eerste naoorlogse wijken van Breda. Het project bestaat uit twee complexen met in totaal 36 woningen.

Met dit groot onderhoudsproject brengen we het wooncomfort van deze woningen naar de wensen en eisen van deze tijd. We verbeteren de woningen door onder andere:

  • Dubbel glas vervangen door geïsoleerd HR++ glas en nieuwe ventilatieroosters;
  • Plaatsen van mechanische ventilatie;
  • Aanbrengen van spouwmuurisolatie en isolatie op de zoldervloer;
  • De gevels worden gereinigd en gehydrofobeerd en voegen worden hersteld;
  • Indien nodig wordt de keuken, het toilet en/of de badkamer vervangen;
  • Iedere bewoner kan individueel kiezen voor zonnepanelen op het dak.

Groot onderhoud in bewoonde staat

Het binnen budget en tijd in bewoonde staat verduurzamen van woningen vormt de rode draad van deze samenwerking. Hiermee leveren we een wezenlijke bijdrage aan hogere scores op bewonerstevredenheid en het verlagen van de kosten in het belang van duurzaam, comfortabel en betaalbaar wonen.

Denken en werken als één bedrijf

Denken en werken als één bedrijf is het ultieme doel van deze samenwerking. Continu verbeteren, het verlagen van de integrale kostprijs en het optimaliseren van het hele te doorlopen proces vormen de basis hiervoor. Deze samenwerking maakt het mogelijk om op een efficiënte en effectieve wijze de doelstellingen en ambities van WonenBreburg en haar bewoners te realiseren, risico’s te verkleinen en meerwaarde te creëren.