Groot onderhoud 42 woningen cluster Jakob Edelstraat Breda

In opdracht van WonenBreburg verduurzamen BAM Wonen en Huybregts Relou tussen 2020 en 2025 circa de helft van de totale verduurzamingsopgave (grootonderhoud) van WonenBrebrug. De 42 woningen aan de Jakob Edelstraat maken deel uit van deze totale verduurzamingsopgave.

Het project

De appartementen aan de Jakob Edelstraat zijn een geliefde plek om te wonen en bevinden zich in de wijk Heuvel in Breda. De Heuvel is een groene woonwijk ten zuidwesten van het centrum van Breda en één van de eerste naoorlogse wijken van Breda. Het project bestaat uit één complex met 42 woningen, verdeeld over 7 portieken.

Met dit groot onderhoudsproject brengen we het wooncomfort van deze woningen naar de wensen en eisen van deze tijd. We verbeteren de woningen door;

• Vervangen van enkel glas voor HR++ glas met ventilatieroosters
• Aanbrengen van mechanische ventilatie
• Aanbrengen van spouwmuurisolatie
• Indien nodig wordt keuken, toilet en/of badkamer vervangen

Iedere bewoner kan individueel kiezen voor zonnepanelen op het dak.

Daarnaast zijn de open portieken dicht gezet en voorzien van een nieuwe entree, wat het complex een eigentijdse uitstraling geeft.

Renoveren in bewoonde staat

Het binnen budget en tijd in bewoonde staat renoveren en verduurzamen van woningen vormt de rode draad van de samenwerking tussen WonenBreburg en BAM Wonen. Hiermee leveren we een wezenlijke bijdrage aan hogere scores op bewonerstevredenheid en het verlagen van de kosten in het belang van duurzaam, comfortabel en betaalbaar wonen.

Denken en werken als één bedrijf

Denken en werken als één bedrijf is het ultieme doel van deze samenwerking. Continu verbeteren, het verlagen van de integrale kostprijs en het optimaliseren van het hele te doorlopen proces vormen de basis hiervoor. Deze samenwerking maakt het mogelijk om op een efficiënte en effectieve wijze de doelstellingen en ambities van WonenBreburg en haar bewoners te realiseren, risico’s te verkleinen en meerwaarde te creëren.