Groot onderhoud 42 woningen cluster Oranjeboomstraat te Breda

In opdracht van WonenBreburg verduurzamen BAM Wonen en Huybregts Relou tussen 2020 en 2025 circa de helft van de totale verduurzamingsopgave (grootonderhoud) van WonenBrebrug. De 42 woningen van het cluster Oranjeboomstraat maken deel uit van deze totale verduurzamingsopgave.

Het project

De appartementen van het cluster Oranjeboomstraat zijn een geliefde plek om te wonen en bevinden zich in de wijk Heuvel in Breda. De Heuvel is een groene woonwijk ten zuidwesten van het centrum van Breda en één van de eerste naoorlogse wijken van Breda. Het project bestaat uit 42 portieketagewoningen verdeeld over 5 complexen gelegen aan de Oranjeboomstraat en Jakob Edelstraat.

Met dit groot onderhoudsproject brengen we het wooncomfort van deze woningen naar de wensen en eisen van deze tijd en bereiden ze voor op de toekomst. We verbeteren de woningen door onder andere;

• Vervangen van enkel glas voor HR++ glas met ventilatieroosters
• Aanbrengen van mechanische ventilatie
• Aanbrengen van spouwmuurisolatie
• Opknappen van de gevel en schilderen van kozijnen en deuren
• Indien nodig wordt keuken, toilet en/of badkamer vervangen

Iedere bewoner kan individueel kiezen voor zonnepanelen op het dak voor eigen energieopwekking.

Renoveren in bewoonde staat

Het in bewoonde staat renoveren en verduurzamen van woningen binnen budget en tijd vormt de rode draad van deze samenwerking. Hiermee kunnen we een wezenlijke bijdrage leveren aan een hogere bewonerstevredenheid en het verlagen van de kosten in het belang van duurzaam, comfortabel en betaalbaar wonen. Nu en in de toekomst.

Denken en werken als één bedrijf

Denken en werken als één bedrijf is het ultieme doel van deze samenwerking. Continu verbeteren, het verlagen van de integrale kostprijs en het optimaliseren van het hele te doorlopen proces vormen de basis hiervoor. Deze samenwerking maakt het mogelijk om op een efficiënte en effectieve wijze de doelstellingen en ambities van WonenBreburg en haar bewoners te realiseren, risico’s te verkleinen en meerwaarde te creëren.