Herontwikkeling 44 woningen LTS locatie in Echt

Herontwikkeling van het schoolgebouw en de gymzaal op de LTS locatie in Echt.

Op de LTS locatie in Echt heeft BAM Wonen het oude schoolgebouw getransformeerd tot woningen. Uitgangspunt was een deel nieuwbouw en een deel vernieuwbouw met behoud van karakteristieke beeldbepalende elementen.

De woningen

Er zijn 14 nieuwbouwappartementen en 20 vernieuwbouw appartementen gerealiseerd in de bestaande school. In de gymzaal met bestaande aanbouwen zijn 10 groepswoningen ondergebracht.

Samwerking

Op basis van het, door BAM Wonen, geïntroduceerde programma “Het Echte Samenwerken” hebben wij dit project samen met WoonGoed 2-duizend gerealiseerd.

Door openheid en transparantie, in combinatie met het bundelen van kennis en expertise zijn partijen erin geslaagd een win-win situatie te creëren waarin klant en eindgebruiker continu centraal stonden. De opgave van EPC 0,6 werd hierdoor overtroffen door een EPC van 0,0 te realiseren, daarbij bleven karakteristieke elementen zoals geglazuurde bouwstenen, brede gangen, rond gemetselde doorgangen, trappenhuis en de betonnen gootconstructie behouden.

In de media

De transformatie en nieuwbouw is door de lokale media positief opgepakt. Lokale omroep LOES TV (Omroep Echt-Susteren) maakte een vierdelige documentaire over dit project.