Houtbouw 56 appartementen Ambachtslaan in Veldhoven

In opdracht van woningcorporatie 'thuis ontwikkelt en realiseert BAM Wonen op de hoek van de Ambachtslaan/Klokkenmaker in Veldhoven dit bijzondere project van 56 nieuwe, duurzame appartementen met houten draagconstructie. 

Sloop - nieuwbouw

Het voormalige gebouw met 28 appartementen wordt circulair gesloopt door A. van Liempd, expert in duurzame sloop. Door circulair te slopen kunnen grondstoffen die vrijkomen uit het gebouw weer in andere projecten hoogwaardig worden toegepast. 

Houtbouw

Het gebouw krijgt een houten draagconstructie, omdat de toepassing van hout een grote winst oplevert voor ons milieu. Andere voordelen van houtbouw:

  • hout slaat CO2 op;
  • het hout is biobased;
  • lichtere constructies;
  • hogere isolatiewaarde;
  • sneller bouwen;
  • minder geluidsoverlast voor de omgeving tijdens de bouw.

Naast de houten constructie realiseren we groene gevels, wat zorgt voor meer biodiversiteit en een betere wateropvang. Het ontwerp komt van NBArchitecten in Best.

Duurzaamheid

Het betreft een energieneutraal gebouw. Dat betekent dat het gebouw zo goed is geïsoleerd, dat er nog maar weinig warmte nodig is om het aangenaam te maken. De energie die hiervoor nodig is, wordt opgewekt met zonnepanelen. 

De woningen

Er worden twee- en driekamer appartementen gerealiseerd voor sociale huurders die duurzaam willen wonen en leven. De oppervlakte varieert van ongeveer 50 m2 tot 70 m2. 

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
Energieneutraal, Gasloos
Projectkenmerken
Houtbouw
Segment
Corporatie

Plaats
Veldhoven


Opdrachtgever
Woonstichting 'thuis


Architect
NBArchitecten


Start bouwdatum
Maart 2023


Opleverdatum
Voorjaar 2024


Aantal huurwoningen
56


Bijzonderheden
Houtbouw, BENG


Deel op social media